Úvod » Blog » Proč a kdy oblékat psy?

Proč a kdy oblékat psy?

Oblékání psů je již velmi dlouho oblíbenou a poměrně častou záležitostí u malých plemen. Avšak funkční oblékání psů je aktuální až nyní. Funkční oblékání psů představuje takové oblečení pro psy, které účelně a především svými funkcemi ochrání psa před nepříznivými vlivy počasí. Toto funkční oblečení pro psy můžeme nazvat také outdoorovým oblečením. Outdoorové oblečení pro čtyřnohé přátele je určeno těm, kteří jsou aktivní každý den v jakémkoliv počasí, ať je déšť nebo mráz.

V současnosti patří mezi velmi oblíbené outdoorové materiály fleece, softshell, různé druhy membrán nebo také materiály pohlcující vlhkost s rychleschnoucími funkcemi. Právě tyto materiály se používají také k výrobě outdoorového oblečení pro pejsky. A ačkoli se jedná o čtyřnohého kamaráda, tak i ten ocení kvalitu. Je však nutno říci, že ne každé psí plemeno je nutné oblékat. Bezpochyby bernardýn nebude potřebovat pláštěnku nebo zimní bundu. Jsou však plemena, u kterých je v současnosti nutnost je oblékat.

Kdy a jaké plemeno je nutné oblékat?

Velká většina čtyřnohých kamarádů s námi žije v bytech a to v bytech, které jsou samozřejmě vytápěné. Mnohdy někteří pejsci s námi dokonce spí i na posteli pod peřinou. Představme si takového psa, který pak jde z vyhřátého bytu do mrazu. Jistě mu není tato teplotní změna příjemná a zvláště pak u krátkosrstých plemen. Oblékání psů je individuální záležitostí, ale i mnozí veterináři nám oblékání doporučují. Pejsci jsou nyní choulostivější, než tomu bylo dříve.

Hlavní otázkou tedy je, kdy pejska oblékat? Psa je nutno oblékat vždy, když j e skutečně nepříznivé počasí a sami vidíte, že jemu toto počasí není příjemné. Budou psi, kteří vyžadují pláštěnku, protože je jim déšť nepříjemný a pak ti, kterým je to úplně jedno. Pláštěnku je vhodné používat také v takovém počasí, aby se pes nepřehřál v pláštěnce. Tedy nebude vhodné používat pláštěnku během parných letních dešťů, ale naopak ji využijeme na podzim. Dále je vhodné používat například zimní softshellovou bundu, kdy jsou teploty pod nulou, tedy není dobré pouštět pejska z bytu, kde máme krásných 22◦ Celsia do zimy, kde je například -10◦ Celsia.

Záleží skutečně na každém majiteli psa, zda oblékne svého psa nebo ne, protože především majitel ví, co je pro jeho čtyřnohého kamaráda nejlepší. Je věcí názoru, zda je vhodné pejsky oblékat, ale dnes Vám mnoho veterinářů řekne, že oblékání je vhodnou a velmi praktickou záležitostí, bez které se určitá psí plemena neobejdou a také ti psi, kteří s námi žijí v bytech.

Zpět na výpis


Audreys.cz

© 2013 Audrey´s - výroba oblečků a doplňků pro psy.